Jottei yksikään lapsi tai nuori jäisi syrjään

Lasten ja nuorten syrjäytyminen on inhimillinen ja yhteiskunnallinen tragedia.
Me-säätiön kehittämä teknologia auttaa selvittämään, miten myös koulupäivien ulkopuolella voidaan ehkäistä eriarvoistumista.

Tietosuojattu ja suoraan lapsilta, nuorilta tai heidän huoltajiltaan kerätty data kertoo:

Millaisista taustoista vapaa-ajan toimintaan osallistutaan.
Miten se parantaa osallistujien sosiaalista hyvinvointia.

eriarvoistumista vastaan

Vertailukelpoista tietoa suoraan osallistujilta

Helppokäyttöisen teknologian avulla erilaiset organisaatiot voivat kerätä tietoa siitä, miten vapaa-ajan toiminta vaikuttaa eri taustoista tulevien lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointiin.

Kerätty data auttaa johtamaan ja kehittämään toimintaa niin, että sillä on positiivinen vaikutus yksilöihin ja yhteiskuntaan.

Me uskomme, että vapaa-ajassa piilee mittaamattomia  mahdollisuuksia ehkäistä syrjäytymistä. Mittaamalla ne tulevat näkyväksi.

Tausta- ja hyvinvointitiedot

Millaisista perhetaustoista osallistujat tulevat?
Lisääkö toiminta sosiaalista hyvinvointia ja osallisuutta?

Analyysit ja raportit

Millä toiminnalla saavutetaan parhaita tuloksia?
Miten toiminta vertautuu muihin organisaatioihin?

Esimerkki case

Parempiin tuloksiin tiedolla johtaen: Case Meltsi

Järjestelmä on saanut alkunsa todellisesta tarpeesta ymmärtää oman lasten ja perheiden talomme Meltsin vaikutus Helsingin Mellunmäen alueen yhteisön ja yksilöiden hyvinvointiin.

20%
Increase in retention
1.5X
User base growth
3X
Cheaper infrastructure
100%
Data driven decisions
Custom-made Reports To Make Great Decisions - Webtech X Webflow Template
Custom-made Reports To Make Great Decisions - Webtech X Webflow Template
Referenssit

Katso mitä mieltä kumppanimme ovat Melviosta

Olen löytänyt Me-säätiöstä sekä konkreettista apua Melvion ansiosta että toisaalta myös sielunkumppaneita, joiden kanssa olemme käyneet lukemattomia keskusteluja mittaamisesta ja tiedonkeruusta järjestötyössä. Olen keskustelujen myötä saanut sparrailua ja kaikupohjaa omille ajatuksilleni vaikuttavuuden arvioinnin ja tiedonkeruun tärkeydestä.

Pia Metsähuone
Toiminnanjohtaja, MLL Uudenmaan piiri

Saamamme datan kautta olemme pystyneet kohdentamaan resurssejamme entistä paremmin ja strategisemmin, mikä on ollut tärkeää HJK:n lisäksi myös Helsingin kaupungille, joka on seuratoimintamme tärkeä rahoittaja.

Timo Muurinen
Kehityspäällikkö, HJK

Melvion keräämän tiedon avulla saimme kohdennettu hankkeen jatkorahoitusta oikein, eli kävijöiden tarpeita vastaavaksi. Työkalun ansiosta meille toimijoille jää aikaa keskittyä arjen työhön, kun esimerkiksi ilmoittautumisten hallinta tapahtuu kokonaan Melviolla. Ohjelman helppokäyttöisyys on plussaa, ja joustava tukipalvelu meille ohjaajille on ollut korvaamattoman arvokasta.

Kati Joki
Tiimivastaava, Ahjolan Setlementti ry

Meidän Perheentalolle Melvio on antanut uuden tavan vahvistaa mahtavaa yhteisöämme! Tiedonkeruun siirryttyä osittain Melvioon ohjaajien työaikaa vapautuu kohtaamiseen, mikä on kaikkein tärkeintä työssämme ❤️

Liisa Törn
Suunnittelija, Kuopion Perheentalo

Yhteistyö Me-säätiön kanssa on ollut saumatonta ja saamamme tuki on ollut ensiluokkaista! On ollut silmiä avaavaa saada uutta dataa, jonka avulla saamme lisätietoa alueemme toimijoista ja voimme paremmin kohdentaa tukitoimia.

Anna Järvinen
Pääkaupunkiseudun Partiolaiset
UKK

Useimmiten kysytyt kysymykset

Mikä Melvio?

Melvio on Me-säätiön kehittämä digitaalinen työkalu yhteisön vaikuttavuuden mittaamiseen ja yhteisön hallintaan. Järjestelmän kautta organisaatiot voivat kerätä sekä kävijä- ja osallistumisdataa, että taustatieto- ja hyvinvointidataa osallistujiltaan.

Tiedonkeruun lisäksi Melvio mahdollistaa myös kalenterin ja tapahtumien hallinnoinnin, sekä rekisteröityneille jäsenille viestimisen yhden keskitetyn järjestelmän kautta. Lue lisää siitä, miten Melvio sai alkunsa täällä.

Kenelle Melvio sopii?


Melvio soveltuu monenlaisille organisaatioille, kuten järjestöille, seuroille, säätiöille, yhteisöille ja muille vastaaville toimijoille, jotka haluavat kerätä tietoa toimintansa vaikuttavuudesta, hallinnoida tapahtumia ja viestiä osallistujilleen yhden keskitetyn järjestelmän kautta. Se on hyödyllinen kaikille, jotka haluavat parantaa toimintansa läpinäkyvyyttä, tehokkuutta ja vaikuttavuutta datalähtöisen päätöksenteon avulla.

Kumppaneinamme on jo kymmeniä järjestöjä, urheiluseuroja- ja liittoja, julkisen sektorin toimijoita sekä säätiöitä. Jos esimerkiksi urheiluseuralla on käytössään jo olemassa oleva toiminnanohjausjärjestelmä, voidaan Melvion kyselyt ja analytiikka integroida suoraan tuttuun järjestelmään.

Miten saan Melvion käyttööni?

Olemme tehneet Melvion käyttöönoton sinulle ja tiimillesi mahdollisimman helpoksi! Mikäli organisaatiotasi kiinnostaa ottaa Melvio käyttöön yhteisön vaikuttavuuden mittaamiseen ja yhteisönhallintaan, ota yhteyttä tiimiimme aloitustapaamisen sopimiseksi.

Tapaamisessa tutustutaan tarkemmin, kartoitetaan tarpeitanne, varmistetaan Melvion sopivuus organisaatiollenne, ja käydään läpi käyttöönoton prosessia. Tapaamisen perusteella teemme teille tarjouksen työkalun käytöstä, ja osaamme suunnitella juuri teidän organisaatiollenne sopivan perehdytyksen.

Perehdytyksessä käydään parin tunnin aikana läpi Melvion työkalut sekä toiminnallisuudet niin työntekijöiden, kuin osallistujienkin näkökulmista. Lisäksi tarjoamme paljon oheismateriaalia, esimerkiksi viestintämateriaaleja, sekä jatkuvan käytön tuen tiimillesi.

Mitä tietoja Melvio kerää osallistujilta?

Melvio toimii tavanomaisena jäsenjärjestelmänä ja vaikuttavuustiedon kerääjänä.

Melvion kautta keräät suoraan osallistujilta demografian lisäksi tietoa heidän käyntimääristä (volyymi), osallistumisaktiivisuudesta (sitoutuminen), perhetaustasta (tavoittavuus), sekä subjektiivisesta hyvinvoinnista (sosiaalinen hyvinvointi, esimerkiksi yhteisöllisyyden kokemus) ja sen muutoksista.

Vastauksia perhetaustaan ja hyvinvointiin tarkastellaan ainoastaan koontitasolla – kenenkään yksittäisen henkilön vastauksia ei ole mahdollista tarkastella yksittäin. Kaikki tiedot säilytetään turvallisesti GDPR:ää noudattaen, tietosuoja ja tietoturva kehityksen ytimessä.

Melvio ei käsittele erityisiin henkilötietoryhmiin kuuluvia “arkaluonteisia” tietoja. Voit lukea lisää Melvion tietoturvasta ja tietosuojasta täällä.

Voinko lisätä omia kysymyksiäni Melvion kyselyihin tai muokata nykyisiä kyselyitä?

Jotta voimme tarjota sinulle vertailukelpoista tietoa toimintasi vaikuttavuudesta, käyttämämme kysymykset on kehitetty tutkimuksiin perustuen ja hiottu kehityskumppaneidemme palautteiden perusteella. Tämä varmistaa tulosten korkeimman laadun ja vertailukelpoisuuden.

Tällä hetkellä Melvioon ei ole mahdollista lisätä omia kysymyksiä tai muokata nykyisiä kyselyitä. Melvion kautta on kuitenkin mahdollista lähettää kaikille jäsenille linkkejä muihin kyselyihinne. 

Löytyykö Melviosta ilmaista kokeiluversiota?

Melvion käyttöönottoon kuuluu organisaatiollenne kustomoitu oma jäsensivu sekä juuri teidän organisaatiollenne sisällöltään sopiva, noin kahden tunnin perehdytys.

Organisaation, ja sen työntekijöiden sitoutuminen Melvion käyttöön on olennaista onnistuneen kokemuksen sekä datankeruun osalta, minkä takia emme tarjoa Melviosta ilmaista kokeiluversiota.

Teemme mielellämme organisaatiollenne tarjouksen Melvion käytöstä.

Haluatko jutella Melviosta?

Kiitos viestistäsi!
Jotain meni vikaan...