Tarinamme

Me-säätiön tarina perustamisesta nykypäivään.
2020-2021___
Sosiaaliseen vaikuttavuuteen keskittyvä teknologiastudio Wondershop lanseerataan lokakuussa Me-säätiön rinnalle. Wondershopin ensimmäinen projekti on yhteisöpohjainen peli – Project Wonderworld. Me-säätiö jatkaa toimintaansa Wondershopin rinnalla lasten ja nuorten sosiaalisen syrjäytymisen ehkäisemiseksi.
2019___
Säätiö siirtyy apurahasäätiöstä toimintasäätiöksi ja aloittaa oman yhteisötalonsa, Meltsin, suunnittelun. Alueen 0-12-vuotiaille lapsille ja heidän perheilleen avoin Meltsi on tila, jossa lapset voivat tutkia ja ihmetellä maailmankaikkeutta tieteen, taiteen, urheilun ja tekniikan avulla. Meltsin aktiviteetteja muokkaavat niin pelikehitys, yhteiskuntatieteet kuin pedagogiikkakin, ja sen ytimessä on usko, että pelit ja teknologia voivat luoda mitattavia sosiaalista vaikuttavuutta.
2017 – 2018___
Seuraavat yhteisötalot avataan Keravalla, Porissa, Tampereella ja Espoossa yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Säätiö kehittää Me-kouluja, joiden tavoitteena on lisätä lasten inkluusiota kouluissa sekä parantaa heidän sitoutumistaan koulutukseen. Ensimmäiset koulut avataan Espoossa ja Lohjalla.
2016___
Ensimmäiset yhteisötalot aukeavat: ensin Pansio-Pernossa yhteistyössä Fingerroos-säätiön kanssa ja myöhemmin samana vuonna Lappeenrannassa yhdessä Nicehearts ry:n kanssa. Yhteisötalot ovat avoimia, maksuttomia tiloja lapsille ja nuorille, jotka on perustettu yhteisöissä, joissa on vain vähän palveluita ja korkeampi sosiaalisen syrjäytymisen riski.
2015___
Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja perustivat Me-säätiön vuonna 2015: “Halusimme pystyä antamaan takaisin suomalaiselle yhteiskunnalle, joka on antanut meille niin paljon. Huolellisen arvioinnin jälkeen päätimme keskittyä sosiaaliseen tasa-arvoon ja inklusiivisuuteen.” Säätiön toimintaa rahoittavat Ilkka Paanasen ja Mikko Kodisojan yksityiset säätiöt.

Vuosien 2015-2019 välillä säätiö myönsi 10 miljoonan euron arvosta apurahoja erilaisille toimijoille ja projekteille ympäri Suomen, kuten Sekasin chat, Sekasin Discord ja Migrant Youth Helsinki.

Todennettua vaikuttavuutta matkan ajalta

Olemme ylpeitä hankkeistamme ja kumppanuuksistamme. Tässä niistä muutama!
Me-talo Meltsin keittiössä voivat kohdata lapset ja vanhemmat
Meltsi
Lorem ipsum
Asemanlapset edustajat yhteiskuvassa. Asemanlapset ja Me-säätiö toteuttivat yhteishankkeen kiusaamista vastaan
Aseman lapset
”36 000 suomalaista lasta tulee kiusatuksi kouluissa viikoittain. Yhdessä Me-säätiön kanssa toteutimme K-0 -hankkeen, joka puuttuu konkreettisesti vakaviin kiusaamistapauksiin. Yksikään hoitamamme tapaus ei ole jäänyt kesken vaan tilanteeseen on aina löydetty ratkaisu.” – Heikki Turkka
Kolme nuorta bussipysäkillä
Maahanmuuttajanuorten Helsinki

”Me-säätiön projektirahoitus auttoi meitä etsimään ja juurruttamaan uusia tapoja ja toimintamalleja, joilla voimme tukea maahanmuuttajataustaisia nuoria löytämään jatkokoulutus- ja työpaikkoja.”
– Irma Sippola
Lapsi iloisena leikkimässä kukkien sumutinpullolla
Me-talo
Halusimme toteuttaa syrjäytymistä ehkäisevää työtä lähellä ihmisten elinympäristöä ja tarjota yhteisön tukea erilaisiin pulmiin elämän varrelle. Tällä hetkellä toiminnassa on viisi Me-taloa, joista jokainen tavoittaa satoja aktiivisia kävijöitä kuukausittain.”
Kolme aikuista hymyilevät rivissä Me-koulussa. Me-säätiö toimi Me-koulu -hankkeen rahoittajana ja koordinaattorina
Me-koulu
Me-säätiö toimi Me-koulu -hankkeen rahoittajana ja koordinaattorina. Kolmivuotisen hankkeen aikana tavoitettiin tuhansia oppilaita ja luotiin koulupäivien yhteyteen toimintamalleja, joilla tuottaa syrjäytymiseltä ehkäiseviä tekijöitä. Osa näistä malleista elää edelleen.”
Startup Refugees edustajat yhdessä pöydän ääressä. Startup Refugees edustajat yhdessä pöydän ääressä. Me-säätiö toimi rahoittajana, mikä oli mahdollistajana toiminnan kasvulle ja skaalautuvuudelle.
Startup Refugees
”Me-säätiön rahoitus on ollut keskeisessä roolissa kasvun ja toiminnan skaalautumisen kannalta. Yhdessä olemme tavoittaneet joukon, joka muuten olisi suomalaisessa järjestelmässä jäänyt vaille  tukea työllistymisen, taitojen kehittymisen ja yrittäjyyden suhteen.” – Elisa Vepsäläinen
Lapsi iloisena leikkimässä kukkien sumutinpullolla
Me Talo
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut nsectetur adipi empo
Suomi
English