Me-talo Espoo

Me-talo Espoo on eläväinen yhteistoimintatila, joka tarjoaa alueen asukkaille paikan osallistua, innostua, vaikuttaa, harrastaa, työllistyä sekä olla iloksi ja hyödyksi. Tuotamme yhdessä kumppaniemme kanssa kaikille avoimen ja helposti saavutettavan paikan järjestää monipuolista toimintaa. Yhteistyössä kanssamme ovat useat vapaaehtoiset, alueen yhdistykset sekä julkisen sektorin toimijat. Lähtökohtana ovat alueen asukkaiden toiveet ja tarpeet. Toimintamme on maksutonta.

Erilaiset kotouttamistyön muodot ovat tärkeässä osassa Espoon Me-talon toimintaa yhteistyökumppaneiden järjestämien ryhmien muodossa. Tarjoamme tiloja myös maahanmuuttajayhteisöille kokoontumiseen. Tämän lisäksi järjestämme mahdollisuuksia monikulttuurisiin kohtaamisiin.

Me-talo Espoossa tarjotaan myös tyttö- ja naiserityistä ryhmätoimintaa sekä palveluohjausta.

Me-talo työllistää nuoria keikkatöihin Workpilots-sovelluksen kautta. Lisäksi tarjoamme vapaaehtoistyön mahdollisuuksia esimerkiksi erilaisten tapahtumien järjestelyjen yhteydessä. Olemme erittäin kiinnostuneita uusista ideoista ja tavoista tuottaa yhteistyössä alueen asukkaiden hyvinvointia.

Me-talo Espoo on tarkoitettu kaikille ikään, sukupuoleen tai etniseen taustaan katsomatta. Olemme syrjinnästä vapaa alue.

Toimintamme tärkeä kohderyhmä ovat alueen lapsiperheet sekä lapset ja nuoret. Järjestämme heille mielekästä toimintaa, erilaisia tapahtumia ja olemme avoimia myös kohderyhmien itsensä ideoimalle ja järjestämälle toiminnalle. Me-talon henkilökunnan Johanna ja Sofia auttavat kaikissa asioissa.

Avoimet ryhmät kokoontuvat kuukausittain erikseen ilmestyvän ohjelman mukaan. Ohjelma löytyy helpoiten Me-talo Espoon FB-sivuilta tai liittymällä postituslistalle.

Meillä on omaa syrjäytymisen ehkäisyyn liittyvää kehittämistoimintaa. Esimerkiksi Leipäjonosta toimijaksi -pilotissa kehitetään uudenlaista mallia vahvistaa leipäjonossa käyvien lapsiperheiden vanhempien ja yksinäisyyttä kokevien osallisuutta yhteiskunnassa.

Me-talo Espoo sijaitsee Espoon keskuksessa hyvien kulkuyhteyksien päässä Terveyskuja 2 B:ssa, Samarian terveysaseman vieressä.

Toimintaa koordinoi Nicehearts ry.