Tavoitteena koota Suomeen maailman paras osaaminen syrjäytymisen ehkäisyyn

Me-säätiön kunnianhimoinen visio on, että Suomessa ei ole yhtään syrjäytynyttä lasta eikä nuorta vuonna 2050. Visiota toteuttamaan säätiö kokoaa maailmanluokan tiimiä sekä aloittaa Suomessa ainutlaatuisen, reaaliaikaista tietoa syrjäytymisestä tarjoavan, verkkosivuprojektin.

Vaikuttavuusanalyysin asiantuntija VTM Jussi Pyykkönen on nimitetty Me-säätiön analyytikoksi 2.1.2017 alkaen. Pyykkösen tehtävänä on vastata analytiikan lisäksi säätiön nuorten työllistymistä edistävästä kärkihankkeesta.

Pyykkönen on vaikuttavuus- ja tulosperusteisten hankintojen erikoisosaaja, ja hänet tunnetaan Sitralle kirjoitetusta Vaikuttavuuden hankinta –käsikirjasta, jossa pureudutaan erilaisten vaikuttavuusinvestoimisen malleihin. Hänellä on myös vuosien kokemus työttömyyden rakennetta koskevista analyyseistä.

Me-säätiö kokoaa Suomeen maailmanluokan tiimiä

Me-säätiön visiona on, että Suomessa ei ole yhtään syrjäytynyttä nuorta vuonna 2050. Kunnianhimoista visiota toteuttamaan Me-säätiö aikoo koota Suomeen parasta mahdollista osaamista.

”Tavoitteenamme on koota Me-säätiölle huipputiimi toteuttamaan neljää strategista kärkeämme taistelussa syrjäytymistä vastaan. Nämä kärjet ovat koulutus, mielenterveys, uudenlainen työ ja harrastustoiminta. Jussin palkkaaminen on tärkeä osa tätä suunnitelmaa, sillä hänellä on maailmanlaajuisestikin ajatellen ainutlaatuista kokemusta työllisyys-, työttömyys- ja väestöanalytiikasta. Tavoitteenamme on palkata vastaavantasoisia huippuosaajia lisää tänä vuonna muihin kärkihankkeisiimme”, Nord kertoo.

”Me-säätiössä viehätti sen ennakkoluuloton, kokeilunhaluinen asenne yhdistettynä äärimmäiseen kunnianhimoon. Haluamme olla tulevaisuudessa se paikka, josta tullaan ulkomailta asti kysymään syrjäytymisen ehkäisyyn liittyvää tutkimustietoa ja sen pohjalta muodostettuja parhaita käytäntöjä. Tavoitteemme on viedä hyväntekeväisyyshankkeiden vaikuttavuuden analysointi uudelle tasolle”, Pyykkönen kertoo.

Kaikille avoin verkkopalvelu syrjäytymisanalytiikan seurantaan

Analytiikkaan jatkossa vahvasti panostava säätiö alkaa keräämään systemaattisesti tietoa rahoittamistaan hankkeista. Lisäksi kootaan rekisteri- ja tutkimustietoja syrjäytymisestä. Tietoja analysoimalla kehitetään syrjäytymisen ehkäisyyn tähtäävää työtä vaikuttavampaan suuntaan.

Jatkossa säätiö alkaa jakamaan verkkosivujensa kautta reaaliaikaista tietoa nuorten syrjäytymisestä sekä säätiön rahoittamien hankkeiden vaikuttavuudesta. Näin säätiön kokoamat opit – niin onnistumiset kuin epäonnistumisetkin – leviävät mahdollisimman laajaan käyttöön tehokkaimmalla mahdollisella tavalla.

Yhteystiedot:

toimitusjohtaja Ulla Nord ulla.nord@mesaatio.fi,
analyytikko Jussi Pyykkönen jussi.pyykkonen@mesaatio.fi,
044 0239149