Kannustusryhmä

Kannustamalla kiusaamista vastaan

Maaliskuussa 2017 tasavallan presidentti Sauli Niinistö, Robin ja Diandra käynnistivät #kannustusryhmä-kampanjan. Sen tavoitteena on nostaa esiin ja saattaa laajempaan käyttöön keinoja, joilla kiusaamista on saatu vähennetyksi. Kampanja painottaa kannustamisen voimaa ja ajatusmallia. Kiusaamista ehkäistään ja vähennetään kannustamisen keinoin.

Me-säätiö on tasavallan presidentin kanslian toteuttaman kampanjan pääyhteistyökumppani. Muut yhteistyökumppanit ovat Opetushallitus ja Opettajien Ammattijärjestö OAJ. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Vuoden 2017 aikana kerättiin olemassa olevia hyviä kokemuksia siitä, kuinka kannustaminen on toiminut: kuinka itse olet saanut kannustusta tai kuinka olet kannustanut muita. Kannustustarinoita koottiin sekä www.kannustusryhmä.fi-sivuston että sosiaalisen median kautta, #kannustusryhmä-aihetunnisteella. Kampanjan tuloksina saatuja kuvia ja kirjoituksia julkaistaan Kannustustarinoissa. Me-säätiö tulee jatkamaan toimivimpien ratkaisujen levittämistä laajemminkin.

Kannustusryhmä-kampanja on avoin kaikille, lapsista aikuisiin, kouluista, päiväkodeista, harrastusryhmistä työpaikkoihin. Kampanja on ollut näkyvästi mukana monissa tapahtumissa, ja vuoden 2017 aikana eri puolilla Suomea perustettiin lukuisia kannustusryhmiä, jotka ovat kertoneet omasta toiminnastaan sosiaalisessa mediassa.

Kannustusryhmä-kampanja jatkuu edelleen syksyn 2018 aikana julkaistavilla uusilla avauksilla.