Tuotejohtaja / Product Lead

Me-säätiöllä teemme asiat hieman eri tavalla. Emme ole nimestämme huolimatta perinteinen säätiö, vaan toimimme kuten yhteiskunnallisesti vaikuttava kasvuyritys.

Uskomme, että hyvä lapsuus ja nuoruus kuuluu kaikille. Uskomme kokeiluun, onnistumiseen ja epäonnistumiseen loputtoman suunnittelun ja valmistelun sijaan. Uskomme, että Suomi on maailman turvallisin ja yhdenvertaisin maa, ja täällä meillä on edellytykset rakentaa lasten ja nuorten yhteiskunnallisen syrjäytymisen estämiseksi malli, joka voisi olla maailmanlaajuinen menestys. Toimintamme ytimessä on Me-talo – fyysinen ja digitaalinen ”toinen olohuone”, johon jokainen alueen lapsi, nuori ja perhe on tervetullut. Sekä taloa että säätiötä johdetaan datalla, ja mittaamme systemaattisesti ja kunnianhimoisesti toimintamme vaikuttavuutta.

Me-säätiön tuotejohtajana vastaat digitaalisen Me-talon visiosta, toteutuksesta ja projektinhallinnasta. Tehtävänäsi on tutustua Me-talon kohderyhmiin ja systemaattisesti kartoittaa millainen digitaalinen tuote palvelee heidän tarpeitaan, miten yhteisön jäsenet liikkuvat fyysisen ja digitaalisen talon välillä, ja rakentaa vaikuttavuuden mittaamisen ja seurannan keskiössä oleva kokonaisuus. Arvioit vaikuttavuutta sekä säätiön itse keräämän että julkisilta tahoilta yhteistyössä saatavan datan kautta. Olet kunnianhimoinen ja sinulle on ominaista ajatella skaalautuvuutta ja globaalia laajentumista. Otat haasteen vastaan itse: Sinulta odotetaan aluksi sekä ylätason konseptointia että konkretiaa, mutta ajan myötä rakennat itsellesi maailmanluokan tiimin.

Olemme huomanneet, että on paljon helpompi löytää strategisia ajattelijoita kuin strategisia tekijöitä. Tiedämme monen vuoden kokemuksella, miten syrjäytymiskierteen voi katkaista ja mitä lapset ja nuoret tarvitsevat – paljon vaikeampaa on tuoda ajatukset käytäntöön skaalautuvalla ja kustannustehokkaalla tavalla. Etsimme tiimimme ihmistä, joka pystyy tehokkaasti luomaan hypoteeseja, testaamaan niitä käytännössä ja muuttamaan suunnitelmaa nopeasti mutta hallitusti yhteistyössä muiden kanssa. Emme hae yksinsuorittajaa vaan yhteiseen maaliin pelaavaa tiimin jäsentä.

Jos tunnistat itsesi näistä, niin tapaamme sinut mielellämme.

Mitä odotamme sinulta:

 • Toimintamme ytimessä ovat ihmiset ja yhteisö. Ensimmäiset viikkosi kuluvat syrjäytymiseen johtavien taustatekijöiden ja kierteen katkaisevien ratkaisujen ymmärtämisessä. Toivomme sinulta kiinnostusta yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisuun ja sosiaaliseen vaikuttamiseen.
 • Seuraavaksi analysoit kentällä kohderyhmämme tarpeita, benchmarkkaat olemassa olevia social impact -ratkaisuja ja muodostat vision ja projektisuunnitelman digitaaliselle tuotteelle.
 • Vastaat digitaalisen tuotteen rakentamisesta ja pilotoinnista, ja synkronoit jatkuvasti tuotteen visiota ja toteutusta fyysisestä Me-talosta vastaavan tiimin kanssa.
 • Tasapainoilet taitavasti MVP-vaiheessa ulkoa ostettujen palveluiden ja pidemmällä aikavälillä sisäisen tiimin rekrytoinnin välillä. Rekrytointi tulee todennäköisesti olemaan roolisi vaikein mutta samalla palkitsevin osa.

Edellytämme sinulta kokemusta:

 • 6+ vuoden ajalta kasvuyrityksistä tai nopeasti kasvavista organisaatiosta
 • Asiakaslähtöisestä ja iteratiivisesta tuotekehityksestä, prototyyppien rakentamisesta ja testauksesta
 • Tasapainottelusta high-level- ja hands-on -tekemisen välillä
 • Datavetoisesta johtamisesta ja vaikuttavuuden mittaamisesta
 • Ulkoisten toimittajien projektijohtamisesta ja laadunvarmistuksesta

Sinulle on etua:

 • Motivaatiosta yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisuun
 • Ohjelmistoprojektien teknisestä suunnittelusta, muotoilusta ja/tai toteuttamisesta, esimerkiksi koodauksen, UX-suunnittelun, järjestelmien pystyttämisen tai dataintegraatioiden osalta
 • Esimieskokemuksesta

Kiinnostuitko? Lähetä CV ja hakemuksesi osoitteeseen annastiina.salminen@mesaatio.fi viimeistään 28.6.2019.

 

Uutiset 29.5.2019