Suurlahjoitus sotiemme veteraaneille

Me-säätiö on lahjoittanut Sotiemme Veteraanit -keräykselle 400 000 euroa. Kyseessä on suurin yksittäinen lahjoitus keräyksen 11 vuoden historian aikana. Lahjoituksen taustalla on veteraanijärjestöjen varallisuustilanne.

Me-säätiö kävi ennen lahjoitusta perusteellisesti läpi veteraanijärjestöjen varallisuuden. Selvitys osoitti, että varallisuustilanne on huono. Esimerkiksi Suomen Sotaveteraaniliiton varallisuus jäsentä kohden oli vuoden 2017 alussa vain noin 46 euroa. Suurlahjoitus on suunnattu veteraanien arjen tukemiseen.

“Me-säätiö kunnioittaa suuresti veteraaneja, jotka ovat olleet rakentamassa meille vapaata Suomea. Meille on tärkeää varmistaa, että sotiemme veteraanien arki sujuu turvallisesti ja he saavat tarvitsemiaan palveluita ja apuvälineitä, sekä pystyvät ostamaan tarvitsemansa lääkkeet”, sanoo Me-säätiön toimitusjohtaja Ulla Nord.

Suomessa elää edelleen noin 15 000 sotaveteraania sekä 30 000 puolisoa tai leskeä. Puolet heistä saa erittäin pientä eläkettä. Kunniakansalaistemme keski-ikä on jo yli 92 vuotta.

“Olemme Sotiemme Veteraanit -keräyksessä erittäin kiitollisia Me-säätiön merkittävästä lahjoituksesta. Arvostamme myös sitä, että Me-säätiö halusi selvittää veteraanijärjestöjen todellisen varallisuustilanteen”, sanoo Pia Mikkonen Sotiemme Veteraanit -keräyksestä.

“Suomi 100 -juhlavuonna meitä ilahduttavat myös yritysten tekemät lahjoitukset. Otamme jokaisen euron ilolla vastaan, vaikka kyseessä ei olisikaan suurlahjoitus. Yksityisten kansalaisten aktiivisuus on vielä kysymysmerkki, sillä jokaiselle suomalaiselle suunnatun keräyksen miljoonan euron tavoitteesta on nyt koossa noin neljännes”, kertoo Sotiemme Veteraanit -keräyksen puheenjohtaja Matti Niemi.

Me-säätiön hallituksen puheenjohtaja Ilkka Paananen haastaa yritykset, yhteisöt ja kansalaiset tukemaan sotiemme veteraaneja

 

Lisätiedot:

Pia Mikkonen, varainhankinnan päällikkö, Sotiemme Veteraanit p. 050 354 0262
pia.mikkonen@sotiemmeveteraanit.fi

Uutinen 18.10.2017