Sotiemme Veteraanit mukana #Tekojen Tiistai -kampanjassa

Sotiemme veteraanit ovat mukana maailmanlaajuisessa  #Giving Tuesday #Tekojen Tiistai -kampanjassa. Kyseessä on Yhdysvalloissa  vuonna 2012 alkunsa saanut maailman suurin hyväntekeväisyystempaus, jonka tarkoituksena on tarjota tervetullutta vastapainoa Black Fridayn ja Cyber Mondayn kaltaisille massiivisille ostospäiville. Idea otettiin nopeasti vastaan kaikkialla maailmassa: kampanjoita on perustajien mukaan nähty liki jokaisessa maassa ja peräti 50 on jo oma GivingTuesday- organisaationsa.

Suomeen #TekojenTiistaina lanseerattu tempaus rantautuu 27.11.2018. Sen ideana on kannustaa jokaista meistä tekemään pieniä hyviä tekoja ja rakentamaan siten entistä vankempaa yhteisöllisyyttä. Suomessa  tänä vuonna ensimmäistä kertaa nähtävän #Tekojen Tiistain ydinajatuksena on avata silmät apua tarvitseville ihmisille ja tarjota kanava sen antamiseen.

Yksi tällaisista ryhmistä on sotiemme veteraanit ja heidän puolisonsa sekä leskensä, jotka elävät hyvin pienillä tuloilla tänä päivänä. Veteraanien keski-ikä kolkuttelee jo 94 ikävuotta ja tällä hetkellä heitä elossa noin 11 000 henkilöä.

Sotiemme Veteraanien #TekojenTiistai-tempauksen tavoitteena on kerätä tuhat kappaletta viiden euron lahjoituksia verkossa.

Me Säätiön hallituksen puheenjohtaja, Ilkka Paananen on yksi #Giving Tuesday´n ja sotiemme veteraanien puolestapuhujista. ”Koen, että olemme kiitollisuudenvelassa sekä veteraaneille että kotijoukoille. Nyt, kun veteraanit ovat vanhoja ja tarvitsevat apua, vähintä, mitä voimme tehdä, on auttaa heitä”, sanoo Paananen.

Sotiemme Veteraanit -keräys päätti lähteä mukaan #Tekojen Tiistai -kampanjaan ja tavoitteena on saada ennätysmäärä lahjoituksia verkkosivujen kautta. Täällä hetkellä kerätään varoja veteraanien sekä heidän puolisoidensa ja leskiensä yksinäisyyden lievittämiseen. ”Halusimme haastaa itseämme ja saada kiinni nuorempia lahjoittajia näin Itsenäisyyspäivän kynnyksellä,” kertoo veteraanijärjestöjen varainhankinnan päällikkö Pia Mikkonen.

Lisätietoa veteraanijärjestöjen varallisuuksista: https://veteraanit.fi/ukk/

Lisätietoa Sotiemme Veteraanit -keräys, varainhankinnan päällikkö Pia Mikkonen p. 050 354 0262 pia.mikkonen@sotiemmeveteraanit.fi

Lisätietoa #Giving Tuesday #Tekojen Tiistai -kampanja, pääsihteeri Pia Tornikoski, p. 040 5963 763 paasihteeri@vala.fi

Lue Me Säätiön hallituksen puheenjohtajan Ilkka Paanasen haastattelu:  https://veteraanit.fi/2018/11/13/giving-tuesday-kannustaa-levittamaan-hyvaa/

Uutinen 27.11.2018