Me-talot tuovat tasa-arvoa asuinalueille – Avajaisia vietetään Turun Pansiossa

Turun Pansio-Pernossa vietetään tänä keskiviikkona 27. huhtikuuta uuden Me-talon avajaisia. Me-talon tavoitteena on vähentää eri asuinalueiden välistä eriarvoistumista ja parantaa ihmisten hyvinvointia. Me-taloa rahoittava Me-säätiö haluaa tavoittaa alueen kaikki ihmiset – nekin, jotka ovat syytä tai toisesta jääneet yhteisen toiminnan kuten erilaisten harrastusten ulkopuolelle.

 ”Eri asuinalueet ovat palvelujen ja harrastusmahdollisuuksien kannalta eriarvoisessa asemassa. Toiminnan ulkopuolelle jää jatkuvasti ihmisiä esimerkiksi raha- tai motivaatio-ongelmien takia. Me-talon tavoitteena on luoda sellaista toimintaa, jolla tavoitamme nämäkin ihmiset ja saamme heidän äänensä kuuluviin”, Me-säätiön toimitusjohtaja Ulla Nord sanoo.

Toiminnan periaatteena on hallitusohjelmaankin kirjattu ajatus siitä, että toimintaa ja palveluita rakennetaan alueen ihmisten omista tarpeista lähtien, ei valmiiksi suunniteltuna.

”Ajatus toiminnan suunnittelemisesta ihmisten omista lähtökohdista ei kuullosta mullistavalta, mutta todellisuudessa tällaiselle toiminnalle on kova tarve. Me-talo ei ole mikään valmiina annettu konsepti, vaan se rakentuu aidosti alueen ihmisten toiveiden ja tarpeiden mukaan”, Nord kertoo.

Tavoitteena 2–3 uutta Me-taloa per vuosi 

Turun lisäksi tänä keväänä ovensa on jo aukaissut Helsingin Me-talo, jonka virallisia avajaisia vietetään toukokuussa Mellunmäessä. Me-säätiön tarkoituksena on avata vuosittain 2-3 uutta Me-taloa, ja se etsii jatkuvasti yhteistyökumppaneita uusien talojen perustamiseksi ympäri Suomea.

”Rohkaisen kaikkia kiinnostuneita olemaan meihin yhteydessä. Me-talo on nimensä mukaisesti avoin paitsi kaikille alueen ihmisille, myös eri toimijoille”, Nord toteaa.

Pansio-Pernossa saman katon alla toimivat mm. Pilke-ryhmät, Aurala Ikare, Varsinais-Suomen Sininauhan etsivä nuorisotyö, 4H, MLL-paikallistoiminta, TPS, Icehearts ja kaupungin monipuoliset toiminnat. Me-talon toiminnasta vastaa Turussa Fingerroos-säätiö ja Helsingissä 09 HumanRights-säätiö.

Me-taloihin rakennetaan vahvaa vapaaehtoistyön mallia, ja tavoitteena on myös työllistää alueiden asukkaita mahdollisuuksien mukaan. Turussa kaksi nuorta on jo aloittamassa työharjoitteluun Me-taloon.

Pansio-Pernon Me-talon avoimien ovien tapahtumaa vietetään Hövelin ostoskeskuksessa keskiviikkona 27.4. klo 12-16. Tapahtumassa alueen asukkailla on mahdollisuus esittää ideansa Me-talon kehittämisestä. Musiikkivieraina paikalla ovat Jippu ja Pansion koulun lauluryhmä. 

 

Lisätietoja: 

Toimitusjohtaja Ulla-Maija Nikula
Fingerroosin säätiö
puh. 0440 333678
ullamaija.nikula@fingerroos.net
www.fingerroos.net

Toimitusjohtaja Ulla Nord
Me-säätiö
puh. 050 578 1259
ulla.nord@mesaatio.fi

Uutinen 26.4.2016