Me-säätiön johtajaksi lastensuojelun konkari Ulla Nord

Ulla Nord, 47, on nimitetty Me-säätiön toimitusjohtajaksi 7.8. 2015 alkaen. Nordilla on yli 20 vuoden laaja-alainen kokemus lasten, nuorten ja perheiden kanssa tehtävästä työstä. Hänet tunnetaan etenkin Vamos-palvelukokonaisuuden pitkäaikaisena johtajana Helsingin Diakonissalaitoksella. Nord on myös yksi presidentti Sauli Niinistön kokoaman arjen asiantuntijoiden työryhmän jäsenistä.

Me-säätiön tavoitteena on vähentää yhteiskunnallista eriarvoistumista ja syrjäytymistä erityisesti lasten ja nuorten parissa. Säätiön ovat perustaneet peliyhtiö Supercellistä tutut Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja. Nord sopii Me-säätiön suunnitelmiin erinomaisesti.

”Ulla on yksi maamme arvostetuimmista asiantuntijoista alallaan. Hän on intohimoinen uudistaja ja kehittäjä, joka ei kavahda isojakaan haasteita. Samalla hän uskoo yhteistyön voimaan, kuten mekin. Uskon, että Ullan avulla Me-säätiö voi pitkällä tähtäimellä olla edesauttamassa lasten ja nuorten parempaa tulevaisuutta Suomessa”, Paananen sanoo.

Nordia ja Me-säätiötä vetivät yhteen myös samanlaiset arvot.

”Oikeudenmukaisuus ja ihmisten tasavertainen kohtelu ovat itselleni tärkeitä arvoja ja ohjaavat myös Me-säätiön ajattelua. Kaikille pitää antaa mahdollisuus onnistua. Myös viesti siitä, että me kaikki voimme tehdä jotain lähimmäistemme eteen, on minulle tärkeä”, Nord toteaa.

Tavoitteena maailman paras

Nordiin teki vaikutuksen erityisesti vaatimustaso, jonka Me-säätiö on asettanut itselleen lasten ja nuorten hyvinvoinnin palvelujen kehittämisessä.

”Minulle on ollut alusta asti selvää, että Me-säätiössä panostetaan laatuun ja tehdään asioita todella kunnianhimoisesti. Suomen paras ei riitä, tavoitteena pitää olla maailman paras. Me-säätiössä tämä on myös mahdollista”, Nord sanoo.

Nordin mukaan Me-säätiöllä on Suomen mittakaavassa laajat resurssit käytettävissään. Säätiön tähtäimessä ovat erityisesti innovatiiviset ja tuloshakuiset hankkeet, joilla tavoitellaan mahdollisimman isoa vaikutusta ja joiden vaikutuksia voidaan mitata. Nord on innoissaan Me-säätiön vaikutusmahdollisuuksista, mutta painottaa, että tuloksia saadaan aikaiseksi vain yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

”Vamos on esimerkki hankkeesta, jossa on saavutettu hyviä tuloksia kokoamalla eri alojen huippuammattilaiset yhteen. Uskon vahvasti, että yksin ei pärjää, vaan tarvitaan tukea ja yhteistyötä. Myös Me-säätiö perustuu pohjimmiltaan samalle ajatukselle”, Nord päättää.

 Me-säätiöstä:

Nimensä mukaisesti Me-säätiön mielestä maailmassa ei pitäisi olla ’meitä’ tai’heitä’. On vain me. Säätiön tavoitteena on vähentää yhteiskunnallista eriarvoistumista ja syrjäytymistä. Perusajatuksena on, että meillä kaikilla pitäisi olla tasavertaiset mahdollisuudet tavoitella unelmiamme, perhetaustasta tai muista lähtökohdista riippumatta. Säätiön ovat perustaneet Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja vuonna 2014.

Uutinen 28.10.2015