Me-säätiö ja ROBBO™ lahjoittavat 250 robottia kouluihin

Me-säätiö ja ROBBO™ antavat suomalaisille kouluille, niiden oppilaille sekä opettajille, mahdollisuuden oppia ohjelmointia ja robotiikkaa uuden ja innovatiivisen teknologian avulla.

Lahjoittamalla 25:lle eri koululle ROBBO™ robotteja ja opetusmateriaalia, tavoitteena on tarjota lapsille mahdollisuuksia uudenlaiseen oppimiseen ja kehitykseen. Koodausta kouluihin! –niminen hanke pyrkii erityisesti tukemaan alakoulujen iltapäiväkerhotoimintaa eri paikkakunnilla. Hankkeen tavoitteena on myös kannustaa luovuutta ja innovatiivisuutta opetuksessa luomalla opettajille mahdollisuus vaihtaa tietoja ja ideoita keskenään.

”Haluamme rakentaa koodaushankkeella koulujen oppilaille väylän innostavaan tulevaisuuden työmaailmaan,” kertoo Me-säätiön toimitusjohtaja Ulla Nord. ”Koodauksen maailma on rajaton ja lapset ovat täynnä luovuutta, jota saa tällä saralla hyödyntää rajattomasti,” hän lisää.

”Teknologia ja teknologian kehitys vaikuttaa suuresti yhteiskunnan kehitykseen. Haluamme tuoda ohjelmoinnin ja robotiikan kouluihin ja tällä tavalla vaikuttaa Suomen kehitykseen luomalla paremman elämän- ja työnlaadun,” jatkaa ROBBO Europe projektijohtaja Kristina Z. Karkkonen.

Jokaisella koululla on mahdollisuus olla osana Me-säätiön ja ROBBO™ -hanketta. Hakuaika on 4.11-4.12 ja hakulomake löytyy täältä. Hankkeeseen osallistuvat koulut valitaan 8.12 mennessä. Hanke aloitetaan joulukuussa 2016 ja toteutetaan kevät- ja syyslukukausien 2017 aikana.

Me-säätiö on Supercellin perustajien Ilkka Paanasen ja Mikko Kodisojan perustama säätiö. ROBBO™ on suomalainen opetusteknologian startup, jonka laitteet ja opetusmateriaali on kehitetty yhdessä Helsingin Yliopiston Opettajakoulutuslaitoksen kanssa.

Lisätietoja:

Amanda Jaakkola
Markkinointiassistentti, ROBBO Europe
+358 942 738 023
amanda@robbo.world

info@mesaatio.fi

Uutinen 4.11.2016