Me on vastuun sana

Suomen kielen persoonapronomineista sana ”me” on kaikkein vahvin. Se ei erottele,  jaottele tai sulje pois ketään. Sana ”me” kokoaa mukaansa sinut, hänet, te, he – ja toivon mukaan minutkin. On vai me. Ihmiset, sellaisina kuin me olemme.

Viime aikoina asenteet yhteiskunnassa ovat koventuneet, eikä yhteiskunnan turvaverkko kykene takaamaan kaikille tasa-arvoisia lähtökohtia elämään.  Yhä useammat lapset, nuoret ja perheet jäävät ongelmiensa kanssa yksin. Heidän auttamisekseen tarvitaan tulevaisuudessa entistä vahvempaa ja helposti saavutettavaa tukea ja ohjausta.

Me tarkoittaa sitä, että meillä jokaisella on vastuu. Meillä jokaisella on oma osaamisemme, jonka voimme tuoda yhteen. Meistä jokainen voi auttaa, jokaisen panos on yhtä tärkeä.

Me tarkoittaa myös sitä, että olemme valmiita luopumaan jostain omastamme; asettamaan yhteisen ja toisen edun oman etumme edelle. Jos olemme ”me”, meillä on yhteinen päämäärä.

Me säätiönä haluamme olla mukana rakentamassa uutta yhdessä tekemisen kulttuuria. Kulttuuria, jota leimaa uusi käsitys tavasta auttaa ja tukea toisiamme. Kulttuuria, jossa tuemme, rakennamme ja rahoitamme yhteisiä työmuotoja uusilla ja joustavilla ratkaisuilla.

Maamme taloudellinen tilanne on erittäin haastava, sitä ei voi kieltää. Usein parhaat päätökset tehdään kuitenkin silloin, kun rahat ovat lopussa. Kun vähällä pitää saada aikaan paljon, on keskityttävä oleelliseen.

Ei siis anneta nykytilanteen olla tekosyy sille, ettemme yhdessä voisi tehdä asioille jotain. Kaikki ovat ansainneet saman mahdollisuuden pärjätä elämässä, lähtökohdista riippumatta. Yhdessä tekemällä me voimme tarjota sen heille.

Blogi 21.10.2015