Ammatit-työkalu

Ammatit-työkalulla voit tutkia millaisia taitoja tulevaisuuden työelämässä tarvitaan, miten eri opintoaloilta työllistytään, ja työvoiman liikkuvuutta eri ammateissa ja toimialoilla

Lue lisää

Syrjässä-työkalu

Syrjässä-työkalu tarjoaa jatkuvasti päivittyvät tiedot kunnittaisesta työttömyydestä, pitkäaikaistyöttömyydestä ja nuorten työttömyydestä. Työkalun kautta voi havainnoida myös ammatillisen koulutuksen keskeyttäneiden sekä masennuslääkkeiden korvausta saaneiden osuuksia kunnittain. Tulevaisuudessa työkalu laajenee mm. harrastustietoihin ja masennukseen liittyvillä uusilla indikaattoreilla.

Lue lisää

Ennustetyökalu

Ennustetyökalu tarjoaa mahdollisuuden tarkastella työttömyyteen liittyviä aikasarjoja mm. työttömyysasteen, avoimien työpaikkojen ja nuorisotyöttömyyden näkökulmasta. Sen avulla voi tarkastella kunnittaisia ennusteita työttömyyden kehityksestä ja vertailla niitä keskenään. Työkaluun on rakennettu kausitasoitukseen, indeksointiin ja satunnaisvaihteluun liittyviä vipuja, joiden avulla voi nähdä miten ennusteet muuttuvat tehtyjen valintojen perusteella.

Lue lisää

Tulot ja etuudet -työkalu

Tulot ja etuudet -työkalulla voit tarkastella postinumeron tarkkuudella, miten työtulot ja saadut tulonsiirrot ovat kehittyneet vuodesta 1997. Työkalussa on myös kuvattu tulonsiirtojen osuus työtuloista sekä opintoetuuksien määrän kehitys.

Lue lisää

Harrastaminen -työkalu

Harrastaminen -työkalulla voit tarkastella nuorten harrastamiseen liittyviä kyselytietoja sekä  liikuntapaikkojen jakautumista alueittain. Työkalusta löytyy myös osa-alue, jossa voi tarkastella millä alueilla asuu eniten lapsia ja nuoria.

Lue lisää

Muuttoliike -työkalu

Muuttoliike -työkalulla voit tarkastella maan sisäistä muuttoliikettä maakuntien ja kuntien välillä v. 1990 alkaen. Työkalusta löytyy myös maahan- ja maastamuuttoa käsittelevä osio.

Lue lisää

Syrjäytymislaskuri

Tästä näet syrjäänjääneiden määrän 1980-luvun lopusta tähän päivään. 1990-luvun lama nosti syrjäänjääneiden nuorten määrän ennätyksellisen korkeisiin lukemiin. Vasta vuonna 2008 aloimme lähestyä 1980-luvun syrjäänjääneiden tasoa. Sitten iski uusi taloudellinen shokki. Kehitys kääntyi ja rakenteellinen ongelma paheni. Lue lukujen tarkemmat taustat täältä: Blogi “Syrjässä 69 000 henkeä “

Vuosi

2017

Syrjäytyneiden määrä

68556

Notice: Undefined index: screen_width in /srv/www/www.mesaatio.fi/public/wp-content/themes/me-saatio/em/blocks/testi_kuinka_tunnet_nuoret/view.php on line 3

Testaa: Miten hyvin tunnet nuoret

Jos suomalaiset nuoret tiivistettäisiin sadan ihmisen väestöön, millainen se olisi?
Kuinka monella on ystäviä? Kuinka monella ei ole tutkintoa? Entä millainen on heidän mielenterveytensä? Klikkaa itsesti testiin, katso oikeat vastaukset ja vertaa vastauksiasi muiden verkkosivulla kävijöiden arvioihin.

1. Työllisyys

Jos parikymppiset (20–29 v.) tiivistetään sataan henkeen, kuinka moni heistä on töissä?

Tee koko testi